LSV-u dva resora u Vladi AP Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 11. 07. 2012. | Komentara: 0

LSV-u dva resora u Vladi AP Vojvodine

NOVI SAD – Nova Vlada AP Vojvodine izglasana je danas u pokrajinskom parlamentu, a činiće je Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratska stranka i Savez vojvođanskih Mađara.

LSV

Prema rečima šefice poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine Maje Sedlarević, Vlada je formirana nakon dugih pregovora tokom kojih su postignuti zadovoljavajući rezultati, a LSV je dobila i garancije da će biti ispunjeni principi na kojima traži da počiva rad Vlade APV.
– Iskreno verujem da će ova vlada imati još bolje rezultate od prethodnih i da će naši novi pokrajinski sekretari opravdati poverenje koje im je stranka pružila i na najbolji mogući način afirmisati oblasti za koje su resorno zaduženi – istakla je Sedlarevićeva. Liga socijaldemokrata Vojvodine ima dva člana u novoj vojvođanskoj vladi: Slaviša Grujić je zadužen za informisanje i kulturu, a Marinika Čobanu za sport i omladinu. Sedlarevićeva navodi da će Liga socijaldemokrata Vojvodine, pre svega, nastaviti da insistira na obeštećenju AP Vojvodine zbog privatizacije Naftne industrije Srbije.
– Takođe, očekujemo da se započne rad i na izradi Zakona o finansiranju nadležnosti APV, ali i ostalih neophodnih pravnih akata za nesmetano funkcionisanje, ne samo pokrajinske administracije, nego Autonomne pokrajine Vojvodine uopšte – dodala je Maja Sedlarević.

(BILSV, 11. 07. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook