LSV-u dva resora u Vladi AP Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 11. 07. 2012. | Komentara: 0

LSV-u dva resora u Vladi AP Vojvodine

NOVI SAD – Nova Vlada AP Vojvodine izglasana je danas u pokrajinskom parlamentu, a činiće je Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratska stranka i Savez vojvođanskih Mađara.

LSV

Prema rečima šefice poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine Maje Sedlarević, Vlada je formirana nakon dugih pregovora tokom kojih su postignuti zadovoljavajući rezultati, a LSV je dobila i garancije da će biti ispunjeni principi na kojima traži da počiva rad Vlade APV.
– Iskreno verujem da će ova vlada imati još bolje rezultate od prethodnih i da će naši novi pokrajinski sekretari opravdati poverenje koje im je stranka pružila i na najbolji mogući način afirmisati oblasti za koje su resorno zaduženi – istakla je Sedlarevićeva. Liga socijaldemokrata Vojvodine ima dva člana u novoj vojvođanskoj vladi: Slaviša Grujić je zadužen za informisanje i kulturu, a Marinika Čobanu za sport i omladinu. Sedlarevićeva navodi da će Liga socijaldemokrata Vojvodine, pre svega, nastaviti da insistira na obeštećenju AP Vojvodine zbog privatizacije Naftne industrije Srbije.
– Takođe, očekujemo da se započne rad i na izradi Zakona o finansiranju nadležnosti APV, ali i ostalih neophodnih pravnih akata za nesmetano funkcionisanje, ne samo pokrajinske administracije, nego Autonomne pokrajine Vojvodine uopšte – dodala je Maja Sedlarević.

(BILSV, 11. 07. 2012.)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook