LSV u Vršcu sve jača

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 15. 01. 2012. | Komentara: 0

LSV u Vršcu sve jača

VRŠAC – Iako je Liga socijaldemokrata Vojvodine u Vršcu vanparlamentarna stranka, to GrO LSV Vršac ni na koji način nije sprečilo da tokom prethodne godine preduzme niz veoma uspešnih akcija, tribina, foruma i konferencija, navodi predsednik vršačkih ligaša Dušan Vladislav.

LSV

Sumirajući prošlogodišnje rezultate, Vladislav je istakao da su aktivisti LSV u Vršcu bili veoma aktivni, razgovarali sa sugrađanima iz cele opštine i na različite načine radili na poboljšanju uslova života u mesnim zajednicama. Kao i njihove kolege širom Vojvodine, vršački ligaši dali su značajan doprinos akcijama „Stop godišnjoj registraciji traktora“ i „Puna plata za trudnice“, kao i „Stop fašizmu“, „Žene mogu sve“... GrO LSV Vršac je podneo i zahtev Skupštini opštine Vršac da se obezbede sredstva za isplatu pune plate trudnicama, a otišli su i korak dalje, pa su zatražili da i nezaposlenim trudnicama SO Vršac obezbedi nadoknadu u skladu sa mogućnostima. Dušan Vladislav navodi da je to sve rađeno u cilju poboljšanja demografske slike opštine Vršac, podsećajući pri tom da u toj opštini danas živi pet odsto manje stanovnika nego nakon popisa 2002. godine.

– Sve to je doprinelo da Liga u Vršcu uveća članstvo za oko 250 odsto! Jedina smo stranka koja ima kompletnu unutarstranačku infrastrukturu, a samo u dve Mesne zajednic nam nedostaju mesni odbori. Ovo je rezultat rada i angažovanja, pre svega ljudi iz IO GrO LSV Vršac, ali i ostalih članova i simpatizera LSV – naveo je Dušan Vladislav. On je rekao da je zbog toga realno očekivati da Liga u Vršcu nakon narednih izbora bude respektabilan faktor, ali nije želeo da licitira mogućim rezultatima.
 
(BILSV, 15. 01. 2012.)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook