LSV: Balint Pastor da se pokloni žrtvama Novosadske racije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 04. 11. 2022. | Komentara: 0

LSV: Balint Pastor da se pokloni žrtvama Novosadske racije

Novi Sad, 04. novembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Balinta Pastora, jednog od lidera Saveza vojvođanskih Mađara, da se pokloni stradalima u Novosadskoj raciji i prestane da izjednačava žrtve i zločince.

LSV

Gospodin Pastor bi morao da zna da je fašistička okupacija Novog Sada i Bačke u toku Drugog svetskog rata za posledicu imala smrt 20.000 naših sugrađana.

Hortijevi fašisti ubijali su građane Novog Sada i Šajkaške, samo zbog pogrešnog imena i prezimena, hrama u kojem se mole Bogu ili političkog stava.

Balint Pastor je postao pobornik istorijskog revizionizma koji, nažalost, sve više dominira na našim prostorima. On je zagovornik nekakve teze o „pomirenju Srba i Mađara“. Srbi i Mađari se nikada nisu ni svađali, a sukob postoji samo na relaciji zločinac-žrtva. Tu pomirenja nikada ne može i neće biti.

Gospodin Pastor mora da shvati da neće biti spomenika ljudima koji su ubijali Novosađane i građane drugih delova Bačke.

Toj sramoti u Novom Sadu nema mesta!

Umesto što širi opasan istorijski revizionizam i brani neodbranjivo, Balint Pastor bi morao da uzme olovku i papir i napiše zahtev čelnicima Mađarske da se spere još jedna velika bruka sa imena ove države.

Da se ukloni bista ratnog zločinaca Mikloša Hortija iz zgrade mađarskog parlamenta!

Marko Lutkić 
član Izvršnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook