LSV: Balint Pastor da se pokloni žrtvama Novosadske racije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 04. 11. 2022. | Komentara: 0

LSV: Balint Pastor da se pokloni žrtvama Novosadske racije

Novi Sad, 04. novembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Balinta Pastora, jednog od lidera Saveza vojvođanskih Mađara, da se pokloni stradalima u Novosadskoj raciji i prestane da izjednačava žrtve i zločince.

LSV

Gospodin Pastor bi morao da zna da je fašistička okupacija Novog Sada i Bačke u toku Drugog svetskog rata za posledicu imala smrt 20.000 naših sugrađana.

Hortijevi fašisti ubijali su građane Novog Sada i Šajkaške, samo zbog pogrešnog imena i prezimena, hrama u kojem se mole Bogu ili političkog stava.

Balint Pastor je postao pobornik istorijskog revizionizma koji, nažalost, sve više dominira na našim prostorima. On je zagovornik nekakve teze o „pomirenju Srba i Mađara“. Srbi i Mađari se nikada nisu ni svađali, a sukob postoji samo na relaciji zločinac-žrtva. Tu pomirenja nikada ne može i neće biti.

Gospodin Pastor mora da shvati da neće biti spomenika ljudima koji su ubijali Novosađane i građane drugih delova Bačke.

Toj sramoti u Novom Sadu nema mesta!

Umesto što širi opasan istorijski revizionizam i brani neodbranjivo, Balint Pastor bi morao da uzme olovku i papir i napiše zahtev čelnicima Mađarske da se spere još jedna velika bruka sa imena ove države.

Da se ukloni bista ratnog zločinaca Mikloša Hortija iz zgrade mađarskog parlamenta!

Marko Lutkić 
član Izvršnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook