LSV: Da li su tačne informacije o učešću državljana Srbije u pripremi puča u Moldaviji?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 14. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Da li su tačne informacije o učešću državljana Srbije u pripremi puča u Moldaviji?

Novi Sad, 14. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pita predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da li su tačne informacije da su pojedini državljani naše zemlje uključeni u rusku akciju koja za cilj ima obaranje demokratske vlasti u Moldaviji.

LSV

Predsednica Moldavije optužila je Moskvu da planira državni udar kako bi zbacila njenu proevropsku vladu i da je u toj operaciji planirano da u zemlju uđu i državljani Rusije, Belorusije, Crne Gore i Srbije.

Sramotno je da se Srbija i njeni državljani pominju u ovakvom kontekstu i to nanosi veliku štetu našoj zemlji.

LSV već godinama upozorava na maligni uticaj Rusije u Srbiji. Ruske službe slobodno mešetare po našoj zemlji. Neki mediji predstavljaju prave informativne sližbe ruskog generalštaba. Rad takozvanog Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu su od samog formiranja, pre 11 godina, pratile kontroverze, među kojima je jedna od najvećih sumnja da je reč o ruskoj obaveštajnoj, pa i vojnoj bazi. Umesto da taj centar zatvori, Srbija dopušta ruske akcije u Srbiji i regionu i tako, praktično, destabilizuje i samu sebe.

Bez jasnog odgovora na ruske akcije, Srbija će se sve više udaljavati od Evropske unije i bivati sve izolovanija.

Takav scenario ne sme se dozvoliti.

Aleksandar Marton
Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook