LSV: Skupštinski odbor za spoljne poslove da glasa za uvođenje sankcija Rusiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 26. 12. 2022. | Komentara: 0

LSV: Skupštinski odbor za spoljne poslove da glasa za uvođenje sankcija Rusiji

Novi Sad, 26. decembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva članove Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine Republike Srbije da glasaju za uvođenje sancija Ruskoj Federaciji.

LSV

Sednica skupštinskog Odbora, zakazana za sredu, prilika je da se Srbija jasno odredi prema agresiji Rusije na Ukrajinu i uvede sankcije državi koja flagrantno krši međunarodno pravo.

Vlast u Srbiji već 10 meseci odbija da stvari nazove pravim imenom i ćuti na zločine koje Putinova vojska čini u Ukrajini.

Srbija mora stati uz Ukrajinu i osuditi agresivnu politiku Rusije.

Spoljna politika Srbije mora se usaglasiti sa pozicijom Evropske unije, jer je put ka članstvu u porodici evropskih nacija jedini ispravan put naše zemlje.

Neodlučnost, oklevanje i  sedenje na dve stolice samo štete interesima Srbije i njenih građana.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook