LSV: Vlast da prestane da ćuti na težak položaj radnika u mnogim kompanijama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 11. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vlast da prestane da ćuti na težak položaj radnika u mnogim kompanijama

Novi Sad, 11. mart 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Vlade Republike Srbije i resornog Ministarstva za rad i zapošljavanje da prestanu sa ćutanjem u vezi veoma teških uslova rada u mnogim kompanijama u Srbiji.

LSV

Sve su češće vesti o smrti, povredama i kolabiranju radnika koji često rade znatno duže od propisanog radnog vremena.

Osmočasovno radno vreme u mnogim kompanijama je samo mrtvo slovo na papiru. Radnici se, takođe, žale na loše uslove rada.

LSV podseća da je Ustav Republike Srbije u svom 26. članu zabranio ropstvo, položaj sličan ropstvu i prisilan rad.

Da li vlasnici kompanija, ali i vlast, u trci za lični profit, zaboravljaju na osnovna prava radnika i na ono što kaže Ustav naše zemlje?

Nedopustivo je da država ostaje nema na loš položaj radnika. Koliko ljudi treba da umre na svom radnom mestu da bi se predsednik, premijerka ili ministri oglasili?

U cilju poboljšanja položaja radnika, LSV predlaže formiranje specijalizovanih sudova za radne sporove, koji bi u vrlo kratkom roku odlučivali o povredama propisa vezanih za položaj radnika.

Institucije moraju da stanu u zaštitu radnika.

Bojana Begović
Potpredsednica
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Petak, 19. 07. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: LSV - VOJVOĐANI podržavaju opravdane zahteve poljoprivrednika

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI izražava svoju duboku solidarnost sa poljoprivrednicima koji su se našli u teškoj situaciji zbog neispunjenih obećanja i loše projekcije budžeta za poljoprivredu u protekloj godini.
Izjave | Ponedeljak, 15. 07. 2024. | Komentara: 0

Projekat Jadar i rudarenje litijuma Rio Tinta nastavljeni u tajnosti

Komentarišući pomalo nezainteresovani osvrt Aleksandra Vučića na odluku Ustavnog suda, iako je danima bio najveći lobista Rio Tinta, član Predsedništva LSV – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da se predsednik Srbije, kao i uvek, krije iza drugih.

Saopštenja | Nedelja, 14. 07. 2024. | Komentara: 0

Puno je posla pred nama. Pobedićemo nasilničku i nedemokratsku vlast!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI danas obeležava 34. godišnjicu osnivanja. Jula 1990. godine, u danima narastajućeg nacionalističkog ludila, grupa Vojvođana formirala je političku partiju koja je od početka svog delovanja nastupala  sa snažnih antinacionalističkih i antiratnih pozicija.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook