LSV: Vlast da prestane da ćuti na težak položaj radnika u mnogim kompanijama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 11. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vlast da prestane da ćuti na težak položaj radnika u mnogim kompanijama

Novi Sad, 11. mart 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Vlade Republike Srbije i resornog Ministarstva za rad i zapošljavanje da prestanu sa ćutanjem u vezi veoma teških uslova rada u mnogim kompanijama u Srbiji.

LSV

Sve su češće vesti o smrti, povredama i kolabiranju radnika koji često rade znatno duže od propisanog radnog vremena.

Osmočasovno radno vreme u mnogim kompanijama je samo mrtvo slovo na papiru. Radnici se, takođe, žale na loše uslove rada.

LSV podseća da je Ustav Republike Srbije u svom 26. članu zabranio ropstvo, položaj sličan ropstvu i prisilan rad.

Da li vlasnici kompanija, ali i vlast, u trci za lični profit, zaboravljaju na osnovna prava radnika i na ono što kaže Ustav naše zemlje?

Nedopustivo je da država ostaje nema na loš položaj radnika. Koliko ljudi treba da umre na svom radnom mestu da bi se predsednik, premijerka ili ministri oglasili?

U cilju poboljšanja položaja radnika, LSV predlaže formiranje specijalizovanih sudova za radne sporove, koji bi u vrlo kratkom roku odlučivali o povredama propisa vezanih za položaj radnika.

Institucije moraju da stanu u zaštitu radnika.

Bojana Begović
Potpredsednica
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Petak, 01. 12. 2023. | Komentara: 0

Kostreš poručuje Vesiću: Vratićemo osmeh na lice Vojvodini

Brzu saobraćajnicu koja bi trebala da povezuje zapad Bačke i istok Banata, naprednjačka vlast preko noći je od „osmeha Vojvodine“ prekrstila u „osmeh Srbije“
Izjave | Sreda, 29. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvođani se bore za bolju i bogatiju Vojvodinu

Resetovanje Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani je deo procesa smene generacija, a mladi i obrazovani ljudi, koji nameću svoje ideje, preuzeli su stranku. Ta obnovljena Liga treba da pošalje poruku da se mi borimo za bolju i bogatiju Vojvodinu, rekao je za Radio-televiziju Vojvodine predsednik LSV-Vojvođani Bojan Kostreš.
Saopštenja | Utorak, 28. 11. 2023. | Komentara: 0

Zahtevamo bezbednu Vojvodinu u kojoj deca i mladi mogu da žive i rade

Provale u vrtiće su samo još jedna slika pogoršanja stanja bezbednosti u Vojvodini. To moramo pod hitno da promenimo.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook