Maja Sedlarević na zasedanju AER-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 25. 11. 2011. | Komentara: 0

Maja Sedlarević na zasedanju AER-a

NOVI SAD - Predstavnici 84 evropske regije i organizacija usvojili su danas na zasedanju Generalne skupštine evropskih regija (AER) u portugalskoj pokrajini Azori Deklaraciju iz Ponta Delgade kojom se precizira uloga regiona u procesu globalizacije.

MAja Sedlarevic

Potpredsednica Skupštine Vojvodine Maja Sedlarević govorila je o važnosti izrade strategije zapošljavanja mladih, koja se realizuje kao AER-ov projekat pod pokroviteljstvom Evropske komisije, a Vojvodina sa još tri regije učestvuje u tom projektu.

- U situaciji kada je gotovo 30 procenata nezaposlenih u Vojvodini starosne dobi do 30 godina, veoma je važno sistemski rešiti ovaj ogroman problem tako da smo sa zadovoljstvom prihvatili ponudu da učestvujemo u ovom projektu - rekla je Maja Sedlarević. Generalna skupština AER-a je najrazvijenija i najuticajnija mreža
evropskih regiona čiji je Vojvodina aktivni član od 2002. godine.

(BILSV, 25.11.2011.)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook