Marinika Čobanu zatražila zabranu MMA sporta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 18. 09. 2012. | Komentara: 0

Marinika Čobanu zatražila zabranu MMA sporta

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, na čelu sa Marinikom Čobanu uputio je otvoreno pismo Alisi Marić, ministarki za omladinu u sport, u kojem traži da se MMA borilačka veština izbaci sa liste sportskih grana.

LSV

Povod za apel bilo je nezakonito održavanje meča u MMA borbi koja je organizovana i održana u beogradskoj hali Pionir 15. septembra 2012. godine. Kako se navodi u pismu, MMA se bazira na slobodnoj borbi dva učesnika, koji se odvija u osmougaonom kavezu. Podrazumeva kombinovanje više borilačkih veština koje čine borbu potpuno slobodnom, i dozvoljava udarce koji mogu dovesti do teških povreda ili smrti.
– Prema članu 158 Zakona o sportu, "Zabranjeno je organizovanje bilo koje sportske priredbe koja se temelji na tzv. slobodnoj borbi dva ili više lica (borbe u kavezu i sl.), kao i učešće u takvoj priredbi", te u skladu s tim uvrštenje MMA u sportske grane predstavlja kršenje navedenog zakona za šta je predviđena i novčana kazna između 100.000 i milion dinara – ukazano je u pismu. Podseća se i da je u Agenciji za privredne registre, na teritoriji Vojvodine, evidentirano nekoliko sportskih klubova koji kao granu imaju i MMA, ali i savez na pokrajinskom nivou, dok se protivno zakonu održavaju javne borbe poput poslednje u Hali Pionir u Beogradu.

(BILSV, 18. 09. 2012.)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook