Marton u Sarajevu na regionalnom skupu socijaldemokrata

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 05. 11. 2012. | Komentara: 0

Marton u Sarajevu na regionalnom skupu socijaldemokrata

SARAJEVO – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton učestvovao je na međunarodnoj konferenciji socijaldemokratskih partija i sindikata jugoistočne Evrope u Sarajevu.

aleksandar Marton

Dvodnevna konferencija pod nazivom "Socijaldemokrati i sindikati zajedno ka ekonomskoj i socijalnoj pravdi za radnike i radnice", za temu je imala analizu mogućnosti bolje saradnje socijaldemokratskih partija i sindikata, a sve u cilju stvaranja socijalne države blagostanja i boljeg položaja radnika. Predstavnici partija i sindikata iz Slovenije, Hrvatske, BIH, Srbije, Crne Gore, Albanije, Makedonije, Velike Britanije i Švedske zaključili su da je potrebno učiniti korake ka aktivnijem radu partija na levici i intenzivirati saradnju sa sindikatima.
Aleksandar Marton ističe da je dogovoreno formiranje koordinacionog tela partija i sindikata jugoistočne Evrope, koje će intinzivirati rad i delovati na formiranje što kvalitetnije okvira u kojem će partije levice i sindikati zajednički predlagati zakonska rešenja i stvarati dobar milje u kojem će dominirati ideje demokratske levice. Takođe, učesnici konferencije kritički su se osvrnuli na pojedina desna skretanja na demokratskoj levici i ocenjeno je da socijademokratija jeste u krizi, ali da se korektnim ideološkim radom, borbom za principe demokratske levice, stvari mogu popraviti.
 
(BILSV, 05. 11. 2012.)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook