Marton u Sarajevu na regionalnom skupu socijaldemokrata

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 05. 11. 2012. | Komentara: 0

Marton u Sarajevu na regionalnom skupu socijaldemokrata

SARAJEVO – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton učestvovao je na međunarodnoj konferenciji socijaldemokratskih partija i sindikata jugoistočne Evrope u Sarajevu.

aleksandar Marton

Dvodnevna konferencija pod nazivom "Socijaldemokrati i sindikati zajedno ka ekonomskoj i socijalnoj pravdi za radnike i radnice", za temu je imala analizu mogućnosti bolje saradnje socijaldemokratskih partija i sindikata, a sve u cilju stvaranja socijalne države blagostanja i boljeg položaja radnika. Predstavnici partija i sindikata iz Slovenije, Hrvatske, BIH, Srbije, Crne Gore, Albanije, Makedonije, Velike Britanije i Švedske zaključili su da je potrebno učiniti korake ka aktivnijem radu partija na levici i intenzivirati saradnju sa sindikatima.
Aleksandar Marton ističe da je dogovoreno formiranje koordinacionog tela partija i sindikata jugoistočne Evrope, koje će intinzivirati rad i delovati na formiranje što kvalitetnije okvira u kojem će partije levice i sindikati zajednički predlagati zakonska rešenja i stvarati dobar milje u kojem će dominirati ideje demokratske levice. Takođe, učesnici konferencije kritički su se osvrnuli na pojedina desna skretanja na demokratskoj levici i ocenjeno je da socijademokratija jeste u krizi, ali da se korektnim ideološkim radom, borbom za principe demokratske levice, stvari mogu popraviti.
 
(BILSV, 05. 11. 2012.)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook