Marton: Mizerno male kazne za neonaciste signal da se fašizam u Srbiji isplati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 30. 10. 2018. | Komentara: 0

Marton: Mizerno male kazne za neonaciste signal da se fašizam u Srbiji isplati

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je danas da su „mizerno male“ kazne koje je Viši sud u Novom Sadu prvostepeno izrekao neonacistima još jedna poruka desnim i ekstremistima i deklarisanim fašistima da se u Srbiji isplati sve što oni rade. 

LSV

Marton je agenciji Beta rekao da je „tragično“ što je presuda izrečena više od 11 godina nakon što se incident dogodio i podsetio da je ovo tek prvostepena presuda, što znači da taj slučaj još uvek nije zaključen. 

- Podsećam, u pitanju je događaj u kojem su antifašistima bile razbijene glave i gde su im neonacisti najstrašnije pretili. To su katastrofalne poruke mladim ljudima u Srbiji - kazao je Marton. 

On je ocenio da će ova presuda dovesti do daljeg jačanja desnih ekstremista u Srbiji i podsetio da je nedavno ekstremistička Srpska desnica u centru Novog Sada nekažnjeno pozivala na „linč“ LSV-a i Nezavisnog društva novinara Vojvodine. 

- Nisam primetio reakciju vlasti i nekih opozicionih partija - rekao je Marton. 

On je dodao da je narastajući desni ekstremizam ozbiljna pretnja ne samo u Srbiji, već u celoj Evropi, ali se, za razliku od Srbije, ozbiljne države ozbiljno suprotstavljaju toj opasnosti. 

- U Srbiji toga nema. Sama poruka da postupci protiv deklarisanih fašista traju ovoliko dugo predstavlja znak ohrabrenja upućen ekstremističkim pojedincima i grupama. Imamo Ustav i zakone, ali je očito da se ne primenjuju - rekao je Marton.

(BILSV, 30.10.2018)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook