Marton: Sramotan odnos prema spomenicima NOB-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 02. 10. 2013. | Komentara: 0

Marton: Sramotan odnos prema spomenicima NOB-a

ZRENJANIN - Povodom Dana oslobođenja Zrenjanina delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodina položila je venac na spomenik narodnom heroju Žarku Zrenjaninu. Poslanik u Skupštini AP Vojvodine Aleksandar Marton podsetio je ovom prilikom da je pre 69 godina, 2. oktobra 1944. godine, Zrenjanin oslobođen od  fašističke okupacije koja je trajala 42 meseca i istakao da je ovo datum kada se mora podsetiti na hiljade onih koji su dali svoje živote u borbi protiv fašističkog zla.

LSV

- Nažalost, danas, 69 godina kasnije, bledi sećanje na ovaj dan. Uspomena nestaje i Narodnooslobodilačka borba odlazi u zaborav - istakao je Marton i dodao da je sramotan odnos, ne samo Zrenjanina, već cele Srbije, prema spomenicima iz perioda NOB-a.

- Veliki broj njih je uništen ili zapušten. Potreban je ozbiljniji pristup obeležavanju naredne, sedamdesete godišnjice oslobođenja Zrenjanina. Taj dan treba da postane svojevrsni podsetnik na zla totalitarnih režima, ali i na potrebu borbe za toleranciju i poštovanje ljudskih prava - ocenio je pokrajinski poslanik LSV Aleksandar Marton.

(BILSV, 02.10.2013)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook