Marton: Srbija se mora suočiti sa zlodelima iz devedesetih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 18. 03. 2013. | Komentara: 0

Marton: Srbija se mora suočiti sa zlodelima iz devedesetih

NOVI SAD - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton smatra da inicijativu za izmenu Zakona o lustraciji treba podržati, kao i obnavljanje ove teme.

LSV

– Srbija jedino onda može da postane normalna zemlja ako se lustracija sprovede i ako se suočimo sa zlodelima počinjenim devedesetih godina prošlog veka. Dok smo ranije bili usamljeni sa našim zahtevom, dotle sada i druge stranke podržavaju tu ideju i LSV staje na stranu tih stranaka. Produženjem roka važnosti ovog zakona do 2023. godine  doprinelo bi se  tome da nadležna komisija započne svoj rad i imenuje one ljude koji su na nekin način predstavljali deo režima pre promene sistema – rekao je Marton za Mađar so.
Prema njegovim rečima, oni koji su i u devedesetim godinama bili na vlasti nisu podržavali lustraciju.  
– Verujem da sada već stvarno sve značajne političke snage prepoznaju značaj lustracije. Samo jednistveni i  uz politički konsenzus može da se sprovede taj proces – kazao je Aleksandar Marton, navodeći da bez obzira koje je stranke neko član ili funkcioner, mora da zna da ugrožava budućnost Srbije ukoliko izostane suočavanje sa prošlošću.

(BILSV, 18.03.2013)



Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook