Matić: Vojvodina na prvom mestu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 15. 01. 2013. | Komentara: 0

Matić: Vojvodina na prvom mestu

ZRENJANIN – Vojislav Matić biće kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine na predstojećim ponovljenim pokrajinskim izborima u izbornoj jedinici 17, predviđenim za 17. februar, potvrđeno je danas u zrenjaninskom odboru LSV.

LSVMatić je, obraćajući se novinarima, rekao da je spreman za izbore i da ova kandidatura za njega predstavlja veliku čast.
– Istovremeno, ona predstavlja i veliku obavezu da građanima naše opštine, a posebno žiteljima ove izborne jedinice, još jednom pokažemo da Liga već 20 godina nije odustala od svojih prvobitnih programskih ciljeva. Na meni kao kandidatu je da podsetim birače i potvrdim da je upravo ono za šta se Liga svih ovih godina zalaže ideja od koje će svi građani naše opštine i imati najviše koristi – istakao je Vojislav Matić, napominjući da će sve ono što bude izgovorio u kampanji, ukoliko bude izabran, i ostvariti.
– U tome će mi pomoći deset poslanika LSV u Skupštini AP Vojvodine, pre svega oni koji su iz Zrenjanina. Za razliku od republičke, vlast u pokrajini čvrsto sačinjava koalicija  DS i LSV, a pošto su ovo pokrajinski izbori živim u dubokom uverenju da nam je svima u ovom trenutku Vojvodina na prvom mestu – naveo je on, dodajući da je upravo zato sa visokim stepenom odgovornosti i prihvatio sve izazove i zadatke, te da očekuje poverenje birača.
– Siguran sam da je u ovom trenutku poverenje građana u LSV iz dana u dan sve veće – rekao je Matić, ocenjujući da je već svima postalo jasno da bez jake zakonodavne, sudske i izvršne vlasti, kao i vojvođanske imovine i izvornih prihoda, nema ni jake i bogate Vojvodine.
On je ukazao i na to da sela iz godine u godinu sve više odumiru i da su praktično jedina sastajališta mladih preostali fudbalski klubovi i, ponegde, kulturno-umetnička društva.
– Upravo na tome će se bazirati i moje aktivnosti ukoliko budem izabran. Doprineću poboljšanju uslova rada i opremanju ovih sportskih i kulturnih kolektiva – rekao je Matić i dodao da je uveren da će u narednom periodu većina u pokrajinskom  parlamentu u svojim redovima dobiti još jednog poslanika.

(BILSV, 15. 01. 2013.)



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook