Medijska strategija bez odgovora o regionalizaciji i privatizaciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 20. 12. 2012. | Komentara: 0

Medijska strategija bez odgovora o regionalizaciji i privatizaciji

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić izjavio je danas da će stvaranje nove medijske strategije u našoj zemlji biti dugotrajan proces, jer ima dosta pitanja na koja još nema pravih odgovora, poput onih o regionalizaciji ili privatizaciji medija.

 LSV

- Iza nas je teška godina, ne samo zbog toga što su bili izbori i što mnogo toga nije rešeno, već zato što tek predstoji reševanje brojnih otvorenih pitanja - rekao je on i dodao da pitanje vojvođanske medijske scene je pitanje sredstava.

- U protekloj godini ostvarili smo dobar kontakt sa brojnim medijskim kućama, ali na stolu su ostala otvrena pitanja vezana za strategiju medija u čiji rad smo se i mi kao sekretarijat aktivno uključili. Pored toga tu se otvaraju pitanja kako regionalizacije, tako i privatizacije medije. U Pokrajini imamo svoje mišljenje o tim i drugim ključnim pitanjima buduće medijske strategije i to ćemo predočiti kroz radna tela i razgovore o tom dokumentu - kazao je Grujić na tradicionalnom novogodišnjem prijemu za novinare.

Po rečima sekretara Slaviše Grujića nova zakonska regulativa nije dobra, jer nam mnoge kritike stižu na račun SOKOJ-a, čiji je namet veoma visok. Napominjući da su mnogi mediji u vrlo teškoj finansijskoj situaciji, s malim izgledima da uskoro ona bude nešto bolja, Grujić je istakao da će se potruditi da iz pokrajinskog budžeta pomognu koliko god to bude moguće onima kojima je pomoć najpotrebnija.
 
On je podsetio i stalno aktuelno pitanje pokrajinskog medijskog javnog servisa, pre svega na rad Radio-televizije Vojvodine u neodgovarajućoj zgradi, ali i na potrebu da se nađe najbolji model da tom javnom servisu bude vraćen novac od pretplate.

(BILSV, 20.12.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook