Medijska strategija bez odgovora o regionalizaciji i privatizaciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 20. 12. 2012. | Komentara: 0

Medijska strategija bez odgovora o regionalizaciji i privatizaciji

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić izjavio je danas da će stvaranje nove medijske strategije u našoj zemlji biti dugotrajan proces, jer ima dosta pitanja na koja još nema pravih odgovora, poput onih o regionalizaciji ili privatizaciji medija.

 LSV

- Iza nas je teška godina, ne samo zbog toga što su bili izbori i što mnogo toga nije rešeno, već zato što tek predstoji reševanje brojnih otvorenih pitanja - rekao je on i dodao da pitanje vojvođanske medijske scene je pitanje sredstava.

- U protekloj godini ostvarili smo dobar kontakt sa brojnim medijskim kućama, ali na stolu su ostala otvrena pitanja vezana za strategiju medija u čiji rad smo se i mi kao sekretarijat aktivno uključili. Pored toga tu se otvaraju pitanja kako regionalizacije, tako i privatizacije medije. U Pokrajini imamo svoje mišljenje o tim i drugim ključnim pitanjima buduće medijske strategije i to ćemo predočiti kroz radna tela i razgovore o tom dokumentu - kazao je Grujić na tradicionalnom novogodišnjem prijemu za novinare.

Po rečima sekretara Slaviše Grujića nova zakonska regulativa nije dobra, jer nam mnoge kritike stižu na račun SOKOJ-a, čiji je namet veoma visok. Napominjući da su mnogi mediji u vrlo teškoj finansijskoj situaciji, s malim izgledima da uskoro ona bude nešto bolja, Grujić je istakao da će se potruditi da iz pokrajinskog budžeta pomognu koliko god to bude moguće onima kojima je pomoć najpotrebnija.
 
On je podsetio i stalno aktuelno pitanje pokrajinskog medijskog javnog servisa, pre svega na rad Radio-televizije Vojvodine u neodgovarajućoj zgradi, ali i na potrebu da se nađe najbolji model da tom javnom servisu bude vraćen novac od pretplate.

(BILSV, 20.12.2012)



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook