Ministre, zašto su različiti testovi iz matematike?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 20. 06. 2013. | Komentara: 0

Ministre, zašto su različiti testovi iz matematike?

BEOGRAD – Poslanica Lige socijaldemorkata Vojvodine u Narodnoj skupštini Republike Srbije Olena Papuga, ukazala je danas u svom poslaničkom pitanju da su učenici, pripadnici nacionalnih zajednica, na testu iz matematike uoči upisa u srednje škole imali različite zadatke od onih koji nastavu pohađaju na srpskom jeziku i zatražila odgovor od ministra i Ministarstva prosvete zbog čega je to tako.

LSV

– Pitam ministra prosvete Žarka Obradovića da li zna da je i u Africi ukinut aparthejd? Pitam Ministarstvo prosvete, ministra Obradovića šta misli o tome zašto su testovi bili različiti? Da li u matematici 2 i 2 nije četiri i za pripadnika većine i za pripadnika nacionalne manjine – navela je Papuga.
Ona je rekla da se to otkrilo kada su direktori i profesori u školama u kojima se nastava sprovodi dvojezično uporedili testove, dok direktori u školama u kojima se nastava sprovodi samo na jeziku nacionalne zajednice nisu imali saznanja da su zadaci različiti. Upitala je kako je do toga došlo kada Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja pravi te testove, i kako je on napravio različite testove?
Olena Papuga je, ministra prosvete zatim ponovo pitala i šta misli o skandalima koji  su se desili na testovima polaganja male mature.

(BILSV, 20. 06. 2013.)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook