Najava ukidanja VANUK je ponižavanje Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 23. 06. 2016. | Komentara: 0

Najava ukidanja VANUK je ponižavanje Vojvodine




NOVI SAD, 23. jun - Najava predstavnika nove pokrajinske administracije na čelu sa Igorom Mirovićem i funkcionera Srpske napredne stranke da Vojvođansku akademiju nauka, umetnosti i kulture treba ukinuti, najava je velikog poniženja Vojvodine. Ako se po jutru dan poznaje, sledi crna stranica u istoriji autonomije Vojvodine.

LSV

Jer, ako je među prioritetnim potezima nove pokrajinske vlasti ukidanje prava Vojvodini na to da se bavi naukom, kulturom i umetnosti, onda je teško poverovati u tvrdnje da se Vojvodini želi napredak i prosperitet. Onda je jasno da nova pokrajinska vlast želi da Vojvodina bude špajz iz kojeg se samo odnosi, a da građani i građanke Vojvodine sagnu glavu, ćute i trpe.

Dakle, to je poniženje i najava budućih poniženja Vojvodine.

Podsetiću da osnivanjem VANUK-a nije prekršen ni jedan pravni akt ove države, ali su zato u pokušaju da se spreči njegov nastanak prekršeni brojni zakoni, pa i sam Ustav i trojna podela vlasti. VANUK je osnovala prethodna Pokrajinska vlada kao javnu ustanovu u skladu sa Zakonom o javnim službama Republike Srbije i novim Statutom AP Vojvodine, krećući se u okvirima Ustava Srbije. Jedini ko je prekršio Ustav je bio predsednik Privrednog suda u Novom Sadu koji je odbio da registruje VANUK, prenevši nešto što je u isključivoj nadležnosti suda u nadležnost Vlade Srbije – dakle izvršne vlasti.

Vojvodini je itekako potrebna njena akademija nauka, kulture i umetnosti.
To nije samo naučno ili akademsko pitanje, već i pitanje dostojanstva i integriteta Vojvodine i svih njenih građanki i građana.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vodine
i poslanik u Skupštini AP Vojvodine
Bojan Kostreš









Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook