Naprednjačka vlast poljoprivrednike dovodi na rub egzistencije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 13. 11. 2023. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast poljoprivrednike dovodi na rub egzistencije

Novi Sad, 13. novembra 2023 - Vojvođani LSV podržavaju protest poljoprivrednika i osuđuju višegodišnje izbegavanje naprednjačke vlasti da im obezbedi potrebne uslove za život i rad kakve imaju druge zemlje u okolini.

LSV

Vojvodina je oduvek bila poznata po plodnoj i kvalitetnoj zemlji i vrednim poljoprivrednicima, ali potrebna je adekvatna institucionalna podrška i konkretne mere koje bi omogućile bolju organizaciju, te znatno veću proizvodnju i zaradu od poljoprivrede.

- Zanemarivanje potreba vojvođanskih poljoprivrednika od strane naprednjačke vlasti dovelo ih je na rub egzistencije, pa su ponovo primorani na ovakve poteze jer vlast nema sluha za njihove potrebe ni pet meseci nakon majskih protesta. Zato nadležnosti u poljoprivredi treba da budu prenete na Pokrajinsku vladu, koja bi lakše i brže rešavala probleme poljoprivrednika, jer Vojvođani sami najbolje znaju potrebe svojih poljoprivrednika – rekao je Bojan Kostreš, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani. 

Da bi pomogli poljoprivrednicima, Vojvođani LSV će se boriti za povećanje subvencija, uspostavljanje kontrole uvoza i zaštitu domaćeg tržišta. Osim toga, jasnom i predvidljivom politikom otkupnih cena pšenice, kukuruza, suncokreta, soje i drugih kultura, po ugledu na zemlje Evropske unije iz okruženja, ojačaćemo poljoprivredu u Vojvodini kako bi ponovo bila zamajac njenog razvoja.

Vojvođanska zemlja s organizovanom i razvijenom poljoprivredom može da hrani čitavu Srbiju, da bude žitnica Evrope, ali za to je potrebno obezbediti adekvatne uslove koje aktuelna vlast godinama zanemaruje.



Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook