Nastaviti zalaganje da Vojvodina dobije svu svoju imovinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 24. 09. 2011. | Komentara: 0

Nastaviti zalaganje da Vojvodina dobije svu svoju imovinu

LSVNOVI SAD - Predsedništvo Lige socijaldemokrata Vojvodine sinoć je usvojilo zaključke sa sastanka predsednika LSV Nenada Čanka i predsednika Vlade Republike Srbije Mirka Cvetkovića kojima se utvrđuje način vraćanja imovine AP Vojvodini.

Ujedno, zaključeno je i da svi organi Lige socijaldemokrata Vojvodine treba da nastave zalaganje za to da AP Vojvodina dobija vlasnička prava nad svom imovinom koja je pretežno ili u potpunosti izgrađena, finansirana ili održavana sredstvima AP Vojvodine. Takođe je zaključeno i da Liga neće uskratiti podršku Vladi Srbije mesec dana pre dobijanja kandidature za ulazak EU.

U razgovoru sa premijerom Cvetkovićem Liga je izborila da se Vojvodini vrate Novosadski Sajam, DP Gas Novi Sad, imovina Radio Televizije Vojvodine, rudnik u Kovinu i Petrovaradinska Tvrđava. Takođe su vraćeni i imovina VANU, legati, i sredstva na poslovima rudarstva i energetike, sajmova i drugih privrednih organizacija, zatim, javnog informisanja, zaštite kulturnih dobara, nauke i tehnološkog razvoja i drugih poslova predviđenih Zakonom o javnoj svojini.

Dogovoreno je i da Liga povuče amandman 1 koji se odnosi na poljoprivredno zemljište, a da se nakon restitucije u roku od tri meseca formira Fond za poljoprivredno zemljište Vojvodine koji će upravljati delom preostale državne zemlje na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Na sednici Predsedništva je istaknuto i da će usvajanjem amandmana koje je Liga socijaldemokrata Vojvodine podnela, AP Vojvodini pripasti deo poljoprivrednog zemljišta na njenoj teritoriji koje nije u privatnom vlasništvu. Obezbeđuju se, kao imovina Vojvodine, i sredstva potrebna za ispunjavanje obaveza koje AP Vojvodina ima u skladu sa Zakonom o utvrđivanju nadležnosti AP Vojvodine.

Predsedništvo Lige socijaldemokrata Vojvodine ovlastilo je narodne poslanike LSV da, nakon usvajanja amandmana Lige socijaldemokrata Vojvodine, u danu za glasanje podrže Predlog zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook