Ne diže se cena 100% neispravnoj vodi

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 29. 12. 2022. | Komentara: 0

Ne diže se cena 100% neispravnoj vodi

Novi Sad, 29. decembar 2022 - Poslednji slučaj nenajavljenog poskupljenja vode u Temerinu, u kome je, po nalazima Batuta, voda iz česmi mikrobiološki i fizičko-hemijski neispravna, a fizičko-hemijska neispravnost vode ocenjena kao stopostotna, još jedan je od apsurdnih slučajeva koji uverava u neophodnost pravljenja regionalnih vodovoda.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od države da sistem regionalnih vodovoda u Vojvodini postavi kao prioritetni projekat i prestane da zatvara oči pred činjenicom da 700.000 Vojvođana pije neispravnu vodu.

Podizanje cene neispravne vode za 40% je neverovatan bezobrazluk.

Još strašnija je činjenica da, kao što prethodno nisu obavešteni o poskupljenju od strane komunalnog preduzeća, građani opštine Temerin nisu dobili od njih ni zvaničnu informaciju da je voda neispravna.

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se ozbiljni ljudski i materijalni resursi angažuju i da se reši problem neispravne vode izgradnjom regionalnih vodovoda na teritoriji cele pokrajine. Zdravlje naših građana koje neispravna voda narušava, a pogotovo zdravlje ugroženih grupa kao što su deca, trudnice, dojilje i stare osobe, mora biti prioritet.

Nataša Lalić
direktorka Centra za edukaciju
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saopštenja | Ponedeljak, 06. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Milenko Jovanov nema nikakav kredibilitet. Vojvođani mu ne zaboravljaju jezičke patrole

Političar koji je zagovarao formiranje jezičkih patrola u Vojvodini, koje bi išle od kuće do kuće i u njima proveravale znanje srpskog jezika, nema nikakav kredibilitet i zaslužuje samo prezir i osudu.
Saopštenja | Nedelja, 05. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Fašiste koji slave Milana Nedića pod hitno procesuirati i zatvoriti

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih organa da u najkraćem mogućem roku uhapse, procesuiraju i kazne pripadnike neofašističke grupe koja je sinoć u Beogradu obeležila godišnjicu smrti Milana Nedića, zločinca i  fašističkog saradnika odgovornog za stradanje velikog broja građana u Srbiji u toku Drugog svetskog rata.
Izjave | Subota, 04. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Građani Srbije imaju pravo na evropsku budućnost i bolji život

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da se nada da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisati evropski predlog za Kosovo jer je to, kako je rekao, podrška normalnom životu. U suprotnom bi, prema njegovim rečima, bio sprečen ekonomski napredak.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook