Ne smanjivati niske plate radnicima Gradske uprave

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 08. 02. 2012. | Komentara: 2

Ne smanjivati niske plate radnicima Gradske uprave

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović uputio je danas pismo Gradskom veću Novog Sada u kojem predlaže da se prilikom usklađivanja koeficijenta za obračun i isplatu plata zaposlenima u organima grada Novog Sada, ne primene odredbe kojima se smanjuju plate radnicima Gradske uprave.

Aleksandar Jovanovic

– Umanjenje plata pogodilo bi 550 radnika i radnica Gradske uprave, ali se time ne dovodi u pitanje samo njihova egzistencija već i egzistencija 550 novosadskih porodica. Zaposleni u Gradskoj upravi, pored i ovako niskih primanja, rade u interesu građana i građanki Novog Sada. Predloženo umanjenje ozbiljno bi ugrozilo njihovo materijalno stanje ali i funkcionisanje Gradske uprave. Zbog toga ne možemo dozvoliti da se niske plate dodatno umanjuju. Pored toga, ova uredba jasno pokazuje da bi pojedine nadležnosti trebalo da preuzme Autonomna pokrajina Vojvodina i siguran sam da bi se tada ovakva problematika uspešnije rešavala – izjavio je Jovanović, povodom uredbe Vlade Srbije. U pismu koje je predsednik Skupštine grada uputio Gradskom veću navodi se "da se prilikom usklađivanja odredaba Odluke o koeficijentima za obračun i isplatu plata za izabrana, imenovana i postavljena lica i za zaposlene, primene odredbe uredbe kojim se povećava koeficijent za obračun i isplatu plate, a da se odredbe kojima je smanjen koeficijent za obračun i isplatu plate, ne primene". Jovanović je predložio Gradskom veću i da se Vladi Srbije uputi inicijatavi za izmenu pomenute uredbe.

– Predlažem Gradskom veću Novog Sada da uputi Vladi Republike Srbije inicijativu za izmenu odredaba uredbe, tako da se ne smanjuje koeficijent za obračun i isplatu plate lica sa srednjom i nižom stručnom spremom – stoji u pismu predsednika gradskog parlamenta i dodaje da Gradsko veće Novog Sada, kao ovlašćeni predlagač, utvrdi i dostavi Skupštini Novog Sada Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o koeficijentima za obračun i isplatu plata, kako bi se nakon dostavljanja, tokom februara 2012. godine zakazala sednica Skupštine grada. Prema uredbi Vlade Srbije, plate radnika i radnica sa srednjom i nižom stručnom spremom bile bi smanjene i do pet hiljada dinara, pa bi tako nekvalifikovani radnici, poput kurira ili spremačica, po pomenutoj Uredbi, trebali da imaju mesečnu platu od svega 17.233 dinara.

(BILSV, 08. 02. 2012.)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook