Nehumano postupanje prema životinjama u prihvatilištu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 05. 05. 2015. | Komentara: 0

Nehumano postupanje prema životinjama u prihvatilištu

ZRENJANIN - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin ukazao je danas gradskim vlastima na probleme koji se javljaju u prihvatilištu za napuštene životinje, koje je u sastavu JKP „Čistoća i zelenilo“, a koje su predočila udruženja za zaštitu životinja, sa kojima su zrenjaninski ligaši u kontaktu.

LSV

- U prihvatilištu se sa životinjama postupa nehumano, upitan je kvalitet veterinarske nege, životinje su neuhranjene iako aktivisti koji obilaze prihvatilište tvrde da, prema sredstvima koje grad Zrenjanin izdvaja za tu namenu, tako ne bi trebalo da bude. Sve ovo nam ukazuje na moguće zloupotrebe i nezakonite postupke od strane odgovornih – istakao je član Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin Aleksandar Rudić.

On je podsetio da Zakon o dobrobiti životinja jasno predviđa sve vezano za ovaj slučaj, pa, između ostalog, u članu 63. se navodi da je vlasnik prihvatilišta odgovoran za život, zdravlje i dobrobit životinja u prihvatilištu i da je dužan da se o životinjama brine sa pažnjom dobrog domaćina.

- Da problem postoji odavno, ukazuje nam informacija da je pre 13 meseci podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu za ubijanje preko 4.000 životinja u roku od 21 meseca i uginuće velikog broja pasa i mačaka u istom periodu. Takođe, saznajemo da je i juče podneta krivična prijava protiv odgovornih u prihvatilištvu zbog nehumanog odnosa prema životinjama. GrO LSV Zrenjanin je siguran da u gradskoj kući sede ljudi koji nisu ravnodušni na ovakav način postupanja prema životinjama, pa apeluje na gradsku vlast da radi humanog postupanja, obezbeđivanja boljih uslova u prihvatilištu i pružanja adekvatne veterinarske nege, obrate pažnju na ovaj problem i više uključe aktiviste udruženja za zaštitu životinja – naglasio je Rudić.

Dodao je da udruženja u Zrenjaninu ima i oni svojim znanjem, stručnošću i iskustvom mogu da pomognu i da pospeše rad u prihvatilištu i naglasio da svi oni rade na volonterskoj osnovi, za razliku od onih čiji je to posao za koji su plaćeni.
 

(BILSV, 05.05.2015)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook