Nehumano postupanje prema životinjama u prihvatilištu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 05. 05. 2015. | Komentara: 0

Nehumano postupanje prema životinjama u prihvatilištu

ZRENJANIN - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin ukazao je danas gradskim vlastima na probleme koji se javljaju u prihvatilištu za napuštene životinje, koje je u sastavu JKP „Čistoća i zelenilo“, a koje su predočila udruženja za zaštitu životinja, sa kojima su zrenjaninski ligaši u kontaktu.

LSV

- U prihvatilištu se sa životinjama postupa nehumano, upitan je kvalitet veterinarske nege, životinje su neuhranjene iako aktivisti koji obilaze prihvatilište tvrde da, prema sredstvima koje grad Zrenjanin izdvaja za tu namenu, tako ne bi trebalo da bude. Sve ovo nam ukazuje na moguće zloupotrebe i nezakonite postupke od strane odgovornih – istakao je član Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin Aleksandar Rudić.

On je podsetio da Zakon o dobrobiti životinja jasno predviđa sve vezano za ovaj slučaj, pa, između ostalog, u članu 63. se navodi da je vlasnik prihvatilišta odgovoran za život, zdravlje i dobrobit životinja u prihvatilištu i da je dužan da se o životinjama brine sa pažnjom dobrog domaćina.

- Da problem postoji odavno, ukazuje nam informacija da je pre 13 meseci podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu za ubijanje preko 4.000 životinja u roku od 21 meseca i uginuće velikog broja pasa i mačaka u istom periodu. Takođe, saznajemo da je i juče podneta krivična prijava protiv odgovornih u prihvatilištvu zbog nehumanog odnosa prema životinjama. GrO LSV Zrenjanin je siguran da u gradskoj kući sede ljudi koji nisu ravnodušni na ovakav način postupanja prema životinjama, pa apeluje na gradsku vlast da radi humanog postupanja, obezbeđivanja boljih uslova u prihvatilištu i pružanja adekvatne veterinarske nege, obrate pažnju na ovaj problem i više uključe aktiviste udruženja za zaštitu životinja – naglasio je Rudić.

Dodao je da udruženja u Zrenjaninu ima i oni svojim znanjem, stručnošću i iskustvom mogu da pomognu i da pospeše rad u prihvatilištu i naglasio da svi oni rade na volonterskoj osnovi, za razliku od onih čiji je to posao za koji su plaćeni.
 

(BILSV, 05.05.2015)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook