Neki mediji su sramota za profesiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 29. 11. 2012. | Komentara: 0

Neki mediji su sramota za profesiju

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić izjavio je danas da pojedini mediji predstavljaju "sramotu" za profesiju.

Slaviša Grujić

- Kada dođemo pred kiosk, vidimo paletu uvreda. U toku je takmičenje u uvredama na naslovnim stranicama, u povredama novinarske etike, u posramljivanju našeg života - rekao je Grujić na Prvoj regionalnoj konferenciji „Prisutni, vidljivi i zajedno snažni“ o štampanim i on-lajn medijima na jezicima manjina. Dodao je da se kroz Medijsku strategiju moraju poštovati specifičnosti Vojvodine i ocenio da privatizacija medija ne može biti paušalna, što se odnosi na medije na jezicima nacionalnih manjina.

Grujić je poručio da Javni medijski servis Vojvodine mora opstati i mora se obezbediti stabilno finansiranje i založio se za drugačiji sistem pretplate.

- Ima smisla da mi ovde u Vojvodini sami ubiramo svoja sredstva, a sigurno je da ćemo onaj deo koji pripada republici i RTS-u svakako uplatiti tamo. Mora se rešiti i pitanje srušene zgrade Radio-televizije Vojvodine, još iz vremena dok je bila deo RTS. Prema tome, hajde zajedno da je obnovimo, i republika i pokrajina - poručio je Grujić.

(BILSV, 29.11.2012)



Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook