Nema žena na mestima odlučivanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 29. 11. 2012. | Komentara: 0

Nema žena na mestima odlučivanja

NOVI SAD – Komentarišući činjenicu da se na čelu javnih preduzeća u Novom Sadu ne nalazi ni jedna žena, a da u Gradskom veću ima samo jedna, doskorašnja predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov rekla je danas za Blic da ni na jednom mestu u Srbiji, na kojem je koncentrisana politička moć nema žena.

Aleksandra Jerkov

Često se koristi argument da nema dovoljno kvalitetnih žena u politici.
– To nije istina. Problem je što stranke ženama ne pružaju šansu. Zbog toga je veoma bitno da se zakonom odrede kvote o zastupljenosti žena u strukturama vlasti. Predlagala sam amandman u Skupštini Srbije o kovotama, ali nijedna žena nije htela da me podrži, dok nisu dobile odobrenje od predsednika stranaka – istakla je ona.

(BILSV, 29. 11. 2012.)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook