Neophodan konsenzus za promenu Ustava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 13. 04. 2012. | Komentara: 1

Neophodan konsenzus za promenu Ustava

BEOGRAD – Komentarišući zbog čega političke stranke u aktuelnoj izbornoj kampanji uopšte ne govore o mogućim izmenama Ustava Srbije, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš  rekao je za list Danas da te teme nema u kampanji, jer je izmena Ustava posao oko kojeg mora da postoji širok politički konsenzus.

Bojan Kostres

Dodao je i da ta tema ne sme da bude predmet predizbornog sukobljavanja stranaka.
– Mislim da je racionalno očekivati da bi do promene najvišeg pravnog akta Srbije moglo doći paralelno sa referendumskim izjašnjavanjem građanki i građana Srbije oko pitanja ulaska ove države u EU. Ako pitate za stav Lige socijaldemokrata Vojvodine, Ustav kakav imamo nije ni trebalo usvajati – zaključio je Kostreš.

(BILSV, 13. 04. 2012.)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook