Nepoznanica je o čemu se premijer dogovara u Briselu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 07. 12. 2012. | Komentara: 0

Nepoznanica je o čemu se premijer dogovara u Briselu

NOVI SAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov rekla je juče novinarima u parlamentu da sporazum, koji je premijer Ivica Dačić postigao u Briselu, nije postignut na osnovu platforme koju je usvojila Narodna skupština.

Aleksandra Jerkov

Ona je rekla da, iako nije pristalica bilo kakvih aktivnosti koje bi Srbe na Kosovu i Metohiji uvukle u dublji sukob s međunarodnom zajednicom, ima razumevanja za njih, budući da nemaju dovoljno informacija o tome šta je tačno dogovoreno u Briselu.

- Neophodno je utvrditi šta je tačno predviđeno tim sporazumom iz Brisela, s obzirom na to da je nama poslanicima, a i gađanima na Kosovu i Metohiji koji žele da zaštite svoje prava, to apsolutna nepoznanica. Postoji čitav niz disonantnih tonova i različitih informacija o tome o čemu je premijer Ivica Dačić razgovarao u Briselu. Razumem ljude na Kosovu, budući da nemaju informacija o tome šta se dešava s njihovih životima i sudbinama, jer su upravo oni ti koji će osetiti posledice svakog od tih dogovora – istakla je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 07.12.2012)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook