Nije kasno za lustraciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 10. 06. 2013. | Komentara: 0

Nije kasno za lustraciju

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ponovio je danas za Večernje novosti da za lustraciju i dalje ima mesta, iako prestaje važenje aktuelnog zakona.

LSV

– Rok za primenu ovog zakona je istekao i tu više ništa ne može da se učini, on ne može biti produžen –  naveo je Kostreš dodajući da je pšočelo prikupljanje 84 potpisa republičkih poslanika, kako bi bila sazvana vanredna sednica i donet novi zakon.
Novosti dodaju da Liga prihvata primedbe funkcionera SPS da bi on trebalo da obhvata i period posle 2000. godine, jer je, kako kažu, reč o kršenju ljudskih prava, što treba da bude sankcionisano, bez obzira na to kad je učinjeno. Kostreš priznaje da ubeđivanje poslanika ide teško jer stranke nisu zainteresovane, ali poručuje:
– Bićemo uporni!

A komentarišući mogućnost da Srbiji 28. juna bude odobren početak pregovora o pristupanju Evropskoj uniji, Bojan Kostreš je za Informer rekao da svako ko želi da bude deo EU, mora da ispuni postavljene uslove.
– Bojim se da se 28 zemalja i oko 500 miliona ljudi neće prilagoditi Srbiji, već se mi moramo prilagoditi standardima koji važe u Uniji – rekao je Kostreš
 
(BILSV, 10. 06. 2013.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook