Nije kasno za lustraciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 10. 06. 2013. | Komentara: 0

Nije kasno za lustraciju

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ponovio je danas za Večernje novosti da za lustraciju i dalje ima mesta, iako prestaje važenje aktuelnog zakona.

LSV

– Rok za primenu ovog zakona je istekao i tu više ništa ne može da se učini, on ne može biti produžen –  naveo je Kostreš dodajući da je pšočelo prikupljanje 84 potpisa republičkih poslanika, kako bi bila sazvana vanredna sednica i donet novi zakon.
Novosti dodaju da Liga prihvata primedbe funkcionera SPS da bi on trebalo da obhvata i period posle 2000. godine, jer je, kako kažu, reč o kršenju ljudskih prava, što treba da bude sankcionisano, bez obzira na to kad je učinjeno. Kostreš priznaje da ubeđivanje poslanika ide teško jer stranke nisu zainteresovane, ali poručuje:
– Bićemo uporni!

A komentarišući mogućnost da Srbiji 28. juna bude odobren početak pregovora o pristupanju Evropskoj uniji, Bojan Kostreš je za Informer rekao da svako ko želi da bude deo EU, mora da ispuni postavljene uslove.
– Bojim se da se 28 zemalja i oko 500 miliona ljudi neće prilagoditi Srbiji, već se mi moramo prilagoditi standardima koji važe u Uniji – rekao je Kostreš
 
(BILSV, 10. 06. 2013.)



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook