Nije kasno za lustraciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 10. 06. 2013. | Komentara: 0

Nije kasno za lustraciju

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ponovio je danas za Večernje novosti da za lustraciju i dalje ima mesta, iako prestaje važenje aktuelnog zakona.

LSV

– Rok za primenu ovog zakona je istekao i tu više ništa ne može da se učini, on ne može biti produžen –  naveo je Kostreš dodajući da je pšočelo prikupljanje 84 potpisa republičkih poslanika, kako bi bila sazvana vanredna sednica i donet novi zakon.
Novosti dodaju da Liga prihvata primedbe funkcionera SPS da bi on trebalo da obhvata i period posle 2000. godine, jer je, kako kažu, reč o kršenju ljudskih prava, što treba da bude sankcionisano, bez obzira na to kad je učinjeno. Kostreš priznaje da ubeđivanje poslanika ide teško jer stranke nisu zainteresovane, ali poručuje:
– Bićemo uporni!

A komentarišući mogućnost da Srbiji 28. juna bude odobren početak pregovora o pristupanju Evropskoj uniji, Bojan Kostreš je za Informer rekao da svako ko želi da bude deo EU, mora da ispuni postavljene uslove.
– Bojim se da se 28 zemalja i oko 500 miliona ljudi neće prilagoditi Srbiji, već se mi moramo prilagoditi standardima koji važe u Uniji – rekao je Kostreš
 
(BILSV, 10. 06. 2013.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook