Nije nemoguće da dođe i do vanrednih pokrajinskih izbora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 17. 03. 2014. | Komentara: 0

Nije nemoguće da dođe i do vanrednih pokrajinskih izbora

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za RTV da je za Ligu na prvom mestu funkcionisanje pokrajinske vlasti i održavanje sistema pokrajinske administracije, bez obzira, kako je rekao, da li će do toga doći ostankom aktuelne koalicije na vlasti, rekonstrukcijom vlade ili pokrajinskim izborima.

LSV

- Ne može se zanemariti činjenica da je DS dramatično izgubila uticaj u Vojvodini, što se potvrdilo na ovim izborima. S druge strane, LSV je već pokrenula inicijativu za izjašnjavanje pokrajinskog parlamenta o ustavno-pravnom položaju Vojvodine, tako da ovaj Pajtićev poziv vidim kao podršku toj našoj ideji - ocenio je Kostreš.
On smatra da je najvažnije da stranke vladajuće koalicije u Vojvodini zbog novih političkih okolnosti sednu za sto i razgovaraju o načinu funkcionisanja pokrajinske administracije, ali da se uz to ne prenebregne činjenica kao što je rezultat SNS na republičkim izborima.
- Zato bi u drugom krugu u te razgovore trebalo uključiti i SNS - kaže Kostreš .
Upitan da li LSV stoji iza ideje o rekonstrukciji pokrajinske vlade koju pomine i uključuje li ona ulazak SNS u vladajuću koaliciju u pokrajini, on je kazao da je rekonstrukcija samo jedna od opcija koje se postavljaju, uz opstanak aktuelne koalicije u APV i vanredne izbore, te da o svemu treba otvoreno razgovarati.
- Nije nemoguće da dođe i do vanrednih pokrajinskih izbora - dodao je Kostreš.
On je kritikvao demokrate zbog toga što se, kako kaže, o ovoj inicijativi prethodno nisu konsultovali s koalicionim partnerima u Pokrajini, zbog čega ponudu predsednika Vlade APV o dogovoru sa novom republičkom vladom o ustavnim promenama i vanrednim pokrajinskim izborima vidi kao obraćanje biračkom telu DS-a.
- Dosadašanje soliranje DS je i dovelo u ovakvu situaciju. Drago mi je što se Pajtić toga setio, ali je trebalo to da učini ranije. Recimo, 2006. godine, kad se odustalo od platforme o položaju Vojvodine u novom ustavu Srbije - rekao je Bojan Kostreš.

(BILSV, 17.03.2014)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook