Nije nemoguće da dođe i do vanrednih pokrajinskih izbora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 17. 03. 2014. | Komentara: 0

Nije nemoguće da dođe i do vanrednih pokrajinskih izbora

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za RTV da je za Ligu na prvom mestu funkcionisanje pokrajinske vlasti i održavanje sistema pokrajinske administracije, bez obzira, kako je rekao, da li će do toga doći ostankom aktuelne koalicije na vlasti, rekonstrukcijom vlade ili pokrajinskim izborima.

LSV

- Ne može se zanemariti činjenica da je DS dramatično izgubila uticaj u Vojvodini, što se potvrdilo na ovim izborima. S druge strane, LSV je već pokrenula inicijativu za izjašnjavanje pokrajinskog parlamenta o ustavno-pravnom položaju Vojvodine, tako da ovaj Pajtićev poziv vidim kao podršku toj našoj ideji - ocenio je Kostreš.
On smatra da je najvažnije da stranke vladajuće koalicije u Vojvodini zbog novih političkih okolnosti sednu za sto i razgovaraju o načinu funkcionisanja pokrajinske administracije, ali da se uz to ne prenebregne činjenica kao što je rezultat SNS na republičkim izborima.
- Zato bi u drugom krugu u te razgovore trebalo uključiti i SNS - kaže Kostreš .
Upitan da li LSV stoji iza ideje o rekonstrukciji pokrajinske vlade koju pomine i uključuje li ona ulazak SNS u vladajuću koaliciju u pokrajini, on je kazao da je rekonstrukcija samo jedna od opcija koje se postavljaju, uz opstanak aktuelne koalicije u APV i vanredne izbore, te da o svemu treba otvoreno razgovarati.
- Nije nemoguće da dođe i do vanrednih pokrajinskih izbora - dodao je Kostreš.
On je kritikvao demokrate zbog toga što se, kako kaže, o ovoj inicijativi prethodno nisu konsultovali s koalicionim partnerima u Pokrajini, zbog čega ponudu predsednika Vlade APV o dogovoru sa novom republičkom vladom o ustavnim promenama i vanrednim pokrajinskim izborima vidi kao obraćanje biračkom telu DS-a.
- Dosadašanje soliranje DS je i dovelo u ovakvu situaciju. Drago mi je što se Pajtić toga setio, ali je trebalo to da učini ranije. Recimo, 2006. godine, kad se odustalo od platforme o položaju Vojvodine u novom ustavu Srbije - rekao je Bojan Kostreš.

(BILSV, 17.03.2014)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook