Nova vlast već udarila po leđima Zrenjaninaca

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 28. 08. 2012. | Komentara: 0

Nova vlast već udarila po leđima Zrenjaninaca

ZRENJANIN - Potpredsednik Izvršnog odbora Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu Vladimir Milošev upozorio je na današnjoj konferenciji za novinare da će želja za vlašću trenutne koalicije dovesti do novih izmišljanja funkcionerskih i radnih mesta, jer se, kako je ocenio, na taj način podmićuju koalicioni partneri i čuva ionako krhka većina.

Vladimir Milošev

- Liga je u proteklih mesec i po dana skretala pažnju i na kupovinu odbornice Lukrecie Ursulesku, čime se i napravila tzv. skupštinska većina. Liga će na osnovu prava na slobodan pristup informacijama od javnog značaja tražiti od novog direktora JKP "Vodovod i kanalizacija" odgovor da li je i od kojeg datuma ona zaposlena u ovom preduzeću, kao i kolika je njena plata. Postoje čak indicije da je gospođa Lukrecia zadala obavezu svojim koalicionim partnerima da joj uskoro zaposle i sina – rekao je Milošev.

On je dodao da će se nakon dobijanja traženih podataka obratiti gradonačelniku i svim relevantnim institucijama i organima i pokazati da je većina oko SNS i SPS okupljena kupovinom odbornika. Milošev je podsetio i na najavu povećanja plata gradskih funkcionera u visini od 30 odsto, što bi bila, kako je rekao, još jedna od stavki neracionalnog trošenja budžetskih sredstava u vreme teške krize.

- Ne možemo a da ne podsetimo i na neka od predizbornih obećanja, koja je sadašnja vlast dala građankama i građanima: smanjenje administracije i racionalizacija. Na ovakav način nikako se ne obavlja racionalizacija, nego se direktno opterećuje gradski budžet, koji je i ovako nedovoljan da bi grad funkcinisao primereno gradovima u okruženju, a ovo je verovatno samo početak "racionalnog korišćenja budžeta" – istakao je potpredsednik Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin.
 
Osvrnuvši se na prethodna dva zasedanja zrenjaninskog parlamenta, Milošev je rekao da su mesec i po dana nove vlasti obeležili nelegalna konstitutivna sednica Skupštine grada i haotično skupštinsko zasedanje u toku protekle nedelje, nelegalna smena svih direktora javnih preduzeća i ustanova, postavljenja raznih funkcionera u organima upravljanja, smena svih upravnih i nadzornih odbora, izmene statuta pojedinih ustanova, koje nisu u nadležnosti Skupštine grada Zrenjanina.

On je istakao da takvo bahato i nemoralno ponašanje pojedinaca ne vodi grad Zrenjanin ka svetlijoj budućnosti, već ka lakom načinu za ucene, trgovinu i zadovoljenje sitnih ličnih interesa. Milošev je najavio strožiju kontrolu i analizu rada lokalne vlasti, upozoravajući da će Liga u Zrenjaninu pomno pratiti razvoj situacije i da ništa neće ostati neprimećeno.  

(BILSV, 28.08.2012)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook