Novobečejski naprednjaci jednom čoveku dodelili tri funkcije i tri plate

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 22. 11. 2019. | Komentara: 0

Novobečejski naprednjaci jednom čoveku dodelili tri funkcije i tri plate

Novi Bečej, 22. novembar 2019 - Zamenik predsednika Skupštine opštine Novi Bečej, predsednik Mesne zajednice Novi Bečej i radnik JKP „Komunalac“ sve su to funkcije i radna mesta na kojima redovno prima platu Milenko Garčev, jedan od funkcionera Srpske napredne stranke u Novom Bečeju. Koliko je takva situacija zakonita, da li postoji sukob interesa i da li ima mesta za reagovanje Agencije za borbu protiv korupcije, pitao je Radoslav Šećerov u ime odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine na poslednjem zasedanju skupštine.

LSV

Na istoj sednici odbornici vladajuće koalicije SNS-DS-SRS izglasali su Odluku o naknadama i drugim primanjima izabranih i postavljenih lica u državnim organima, kojom im je omogućeno povećanje plata, pa tako i barem jedne od tri plate Milenka Garčeva.

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine u novobečejskoj skupštini upozorili su vladajuću većinu da je vrlo nemoralno, u vreme teškog dolaska do pristojnog posla, a još težeg ostvarivanja pristojne zarade, jednom čoveku omogućiti da prima tri plate iz budžeta koji pune građani i predložili da se zajednički budžet pravilnije koristi.

Tokom rasprave odbornik Šećerov ukazao je na moguće postojanje sukoba interesa u obavljanju sve tri poslovne obaveze koje je Garčev preuzeo, navodeći da kao predsednik MZ Novi Bečej Garčev ima uticaj na poveravanje poslova JKP „Komunalac“ u kom je istovremeno zaposlen, a kao zamenik predsednika Skupštine opštine Novi Bečej glasa o statusu izveštaja koje podnose MZ Novi Bečej i „Komunalac“.

Novobečejski ligaši, takođe, imaju nedoumicu oko toga kako jedan čovek može da stigne kvalitetno da obavi poslovne zadatke na sva tri radna mesta.



Opštinski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Bečej



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook