Novosadski parlament jedan od najaktivnijih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 03. 04. 2012. | Komentara: 0

Novosadski parlament jedan od najaktivnijih

NOVI SAD – Skupština grada Novog Sada u prethodne četiri godine bila je jedna od najaktivnijih u zemlji, ocenio je sinoć predsednik tog parlamenta Aleksandar Jovanović. Gostujući u emisiji “Bez cenzure” na TV Panonija, Jovanović je podsetio da je aktuelni saziv novosadske skupštine održao 50 sednica, što je za četvrtinu više od prethodnog a što bi, prema njegovoj oceni, značilo da joj je mandat trajao godinu dana duže.

Aleksandra Jerkov

– Važno je da se kaže da smo imali preko 2200 tačaka koje smo usvojili i mislim da Novi Sad ima jednu od najaktivnijih Skupština, bar na lokalnom nivou odnosno tih lokalnih skupština – rekao je ona. Govoreći o problemima sa odborničkim mandatima, Jovanović je istakao da iz Lige socijaldemokrata Vojvodine, čiji je potpredsednik, nije bilo ni odlazaka niti dolazaka odbornika, kao što je to bio slučaj u drugim grupama.

– To pitanje je, svakako, nešto što se njima treba postaviti kao pitanje odgovornosti. Mislim da to ne doprinosi unapređenju demokratskog društva i opšte skupštinskog života – rekao je Jovanović dodajući da se slična situacija događala i u Narodnoj skupštini Republike Srbije i drugim parlamentima. Kako je naveo, uzroke za takvo ponašanje treba, pre svega, tražiti u poprilično lošem izbornom zakonu.

(BILSV, 03. 04. 2012.)




Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook