Obeležavanje 20 godina od antiratnog mitinga u Senti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Najave | Petak, 04. 11. 2011. | Komentara: 0

Obeležavanje 20 godina od antiratnog mitinga u Senti

Pre 20 godina, 5. novembra 1991. godine, u Senti je organizovan prvi veliki antiratni miting protiv slanja vojnika iz Vojvodine na vukovarsko ratište. Na tom mitingu je govorio i predsednik LSV Nenad Čanak, i taj govor je postao deo istorije Sente i Vojvodine uopšte.

Tim povodom, Liga socijaldemokrata Vojvodine, 05. novembra 2011. godine u 19 časova u sali Skupštine opštine Senta, organizuje tribinu na kojoj će govoriti predsednik LSV Nenad Čanak, osnivači Lige Vladimir Kranjčević i Milorad Putnik, član Predsedništva LSV Karolj Čizik, kao i drugi učesnici antiratnih demonstracija u Senti i Adi.

Pre tribine biće položen venac kod table posvećene demonstracijama 5. i 6. novembra 1991. godine, koja se nalazi na zgradi Skupštine opštine Senta, a biće i emitovan snimak govora Nenada Čanka na mitingu 5. novembra 1991. godine.

(BILSV, 04.11.2011.)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook