Obezbeđen novac za održavanje kanalske mreže

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 11. 03. 2015. | Komentara: 0

Obezbeđen novac za održavanje kanalske mreže

NOVI SAD – Govoreći o stanju kanalske mreže u AP Vojvodini i vodi koja prethodnih dana leži na njivama širom pokrajine, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški rekao je za Radio Novi Sad da taj sekretarijat godinama izdvaja značajan novac za održavanje kanalske mreže, ali da je, kako kaže, teško u kratkom roku sanirati nešto u šta decenijama nije ulagano. 

LSV

–  Ove godine ćemo zajedno sa lokalnim samoupravama imati milijardu na raspolaganju za čišćenje i sanaciju kanalske mreže. Prošle godine je bio sličan iznos koji je ugovoren, ali radovi nisu izvršeni iz prostog razloga, jer je sva mehanizacija u prvoj polovini godine bila angažovana u Donjem Sremu na odbrani od poplava. Ta sredstva su preneta u ovu godinu. To pričamo negde oko 700 do 800 miliona plus novih milijardu za sanaciju kanalske mreže. Tako da ćemo na raspolaganju imati ozbiljna sredstva – rekao je Bogaroški. On je u kao bitnu istakao činjenicu da su kanali napunjeni do dve trećine i da pumpe rade, te da su svi kanali prohodni.
– Ono što bi poljoprivrednici morali sami da urade, to je da iz tih mikro depresija u kojima se nalazi voda nekim šlicovanjem sprovedu vodu do kanala koji imaju kapacitet da tu vodu prime. Mi smo imali u toku prošle godine dva puta više padavina nego što je to uobičajeno. Januar i februar mesec pokazuju da i ova godina kreće u nekom sličnom pravcu – rekao je Bogaroški ocenjujući da definitivno postoji ozbiljan problem sa količinom padavina sa zemljištem koje je prezasićeno. To se, dodaje, naročito primeti u ritskom zemljištu. 
– Naglašavam, ono što je bitno jeste da smo mi sredstva obezbedili, da su kanali prohodni i da pumpe rade – zaključio je Bogaroški.

(BILSV, 11. 03. 2015)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook