Obezbeđen novac za održavanje kanalske mreže

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 11. 03. 2015. | Komentara: 0

Obezbeđen novac za održavanje kanalske mreže

NOVI SAD – Govoreći o stanju kanalske mreže u AP Vojvodini i vodi koja prethodnih dana leži na njivama širom pokrajine, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški rekao je za Radio Novi Sad da taj sekretarijat godinama izdvaja značajan novac za održavanje kanalske mreže, ali da je, kako kaže, teško u kratkom roku sanirati nešto u šta decenijama nije ulagano. 

LSV

–  Ove godine ćemo zajedno sa lokalnim samoupravama imati milijardu na raspolaganju za čišćenje i sanaciju kanalske mreže. Prošle godine je bio sličan iznos koji je ugovoren, ali radovi nisu izvršeni iz prostog razloga, jer je sva mehanizacija u prvoj polovini godine bila angažovana u Donjem Sremu na odbrani od poplava. Ta sredstva su preneta u ovu godinu. To pričamo negde oko 700 do 800 miliona plus novih milijardu za sanaciju kanalske mreže. Tako da ćemo na raspolaganju imati ozbiljna sredstva – rekao je Bogaroški. On je u kao bitnu istakao činjenicu da su kanali napunjeni do dve trećine i da pumpe rade, te da su svi kanali prohodni.
– Ono što bi poljoprivrednici morali sami da urade, to je da iz tih mikro depresija u kojima se nalazi voda nekim šlicovanjem sprovedu vodu do kanala koji imaju kapacitet da tu vodu prime. Mi smo imali u toku prošle godine dva puta više padavina nego što je to uobičajeno. Januar i februar mesec pokazuju da i ova godina kreće u nekom sličnom pravcu – rekao je Bogaroški ocenjujući da definitivno postoji ozbiljan problem sa količinom padavina sa zemljištem koje je prezasićeno. To se, dodaje, naročito primeti u ritskom zemljištu. 
– Naglašavam, ono što je bitno jeste da smo mi sredstva obezbedili, da su kanali prohodni i da pumpe rade – zaključio je Bogaroški.

(BILSV, 11. 03. 2015)



Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook