Obezbediti ispravnu vodu za piće u Glogonju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 17. 10. 2013. | Komentara: 0

Obezbediti ispravnu vodu za piće u Glogonju

PANČEVO –  Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od gradskih vlasti, da nalože Zavodu za javno zdravlje Pančevo ili drugim relevantnim institucijama da izvrše dodatne analize vode, kao i da se preduzmu određene mere kako bi voda za piće u Glogonju dostigla nivo u skladu sa Pravilnikom o ispravnosti vode za piće – izjavio je odbornik LSV u Skupštini grada Pančeva Oliver Petković.

LSVOn je na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekao da je poslednja analiza vode u Glogonju, koju je uradio Zavod za javno zdravlje 25. septembra 2013, pokazala da pet od šest uzoraka ne zadovoljavaju standarde iz Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće zbog povećanog sadržaja bakterija, dok dva od tri uzorka ne zadovoljavaju hemijsku ispravnost zbog povećane koncentracije gvožđa i amonijaka. Kako je Petković rekao, to znači da je voda u Glogonju bakteriološki i hemijski neispravna, tj. nije za piće. Uz to veliki problem je što je najveći deo vodovodnih cevi u mreži izrađen od azbesta, koji je kancerogen, naglasio je odbornik LSV.

- Smatramo da o kvalitetu pijaće vode u Glogonju ne smemo da ćutimo i da je pravo svih Glogonjaca da budu upoznati sa tim problemom. S tim u vezi sam na poslednjoj sednici Skupštine grada, održanoj 11. oktobra, predložio da se u dnevni red uvrsti inicijativa da se rekonstrukcija vodovodne mreže u Glogonju proglasi za kapitalnu investiciju grada Pančeva kao i da se o ovom problemu javno diskutuje. Skrećem pažnju javnosti, da će se u narednim mesecima, prema najavama gradskog većnika za privredu, raditi strategija razvoja grada Pančeva, te je sada prilika da se ova inicijativa podrži i uvrsti u ovu strategiju – istakao je Oliver Petković. On je dodao da među članovima Skupštine mesne zajednice Glogonj nema spora da je problem vodosabdevanja jedan od najvažnijih i ovo je jedno od pitanja oko kojih nema političkih nesuglasica.

(BILSV, 17.10.2013)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook