Obraz radi i pod zabranom, a SNP Naši mu je naslednik

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 06. 12. 2012. | Komentara: 0

Obraz radi i pod zabranom, a SNP Naši mu je naslednik

BEOGRAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Aleksandra Jerkov pozvala je danas ministra pravde Nikolu  Selakovića da osigura da se odluka Ustavnog suda Srbije o zabrani pokreta Obraz sprovede i upitala ga na koji način misli da obezbedi da ovakvih pojava u našem društvu više nema.

LSV

Jerkova je ministra pitala i da li mu je poznato da je organizacija Obraz zabranjena.
– Da li mu je poznato da je to organizacija koja je zbog dokazanog raspirivanja verske, nacionalne i rasne mržnje morala da prekine sa svojim radom, a da nesmetano i dalje organizuje skupove, ima aktivnosti, deli propagandni materijal, ima aktiviste  i da, čak, na nekima od tih skupova i sam ministar učestvuje – upitala je Jerkova. Ona je podsetila da je Obraz pre nekoliko godina sastavio spisak Jevreja u Srbiji, kao i „Proglas srpskim neprijateljima“, sa sve planom kako ti neprijatelji da budu odstranjeni iz Srbije.
– Sada imamo očigledne nastavljače tradicije te organizacije. To su Naši i „Srpski narodni pokret 1389“  koji sastavljaju spisak nepoželjnih nevladinih organizacija, spisak nepoželjnih medija. Očekujem da je samo pitanje trenutka kada će se napraviti i spisak nepoželjnih građana koji, prema njihovom viđenju, ne treba da imaju mesta u našoj državi – istakla je Jerkova ocenjujući da ministar Selaković, očigledno, ne mari za ovakve aktivnosti pomenutih organizacija. – Njega to ne sprečava da sa njima sarađuje, da učerstvuje na skupovima koje ove ogranizacije priređuju – dodala je ona. Jerkova je ministra, ali i Ustavni sud Srbije, pitala šta treba da se desi da bi ove organizacije konačno bile zabranjene i na koji način se kasnije može obezbediti da i njihov rad bude zabranjen, a ne samo da budu izbrisane iz registra organizacija. – Moj je predlog, makar za početak, da prestane on sam da sarađuje sa takvim organizacijama, čime bi poslao poruku da ti koji prave spiskove nepoželjnih, u našoj zemlji ne mogu da funkcionišu ili bar za to ne mogu imati razumevanje države – navela je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 06. 12. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook