Obraz radi i pod zabranom, a SNP Naši mu je naslednik

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 06. 12. 2012. | Komentara: 0

Obraz radi i pod zabranom, a SNP Naši mu je naslednik

BEOGRAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Aleksandra Jerkov pozvala je danas ministra pravde Nikolu  Selakovića da osigura da se odluka Ustavnog suda Srbije o zabrani pokreta Obraz sprovede i upitala ga na koji način misli da obezbedi da ovakvih pojava u našem društvu više nema.

LSV

Jerkova je ministra pitala i da li mu je poznato da je organizacija Obraz zabranjena.
– Da li mu je poznato da je to organizacija koja je zbog dokazanog raspirivanja verske, nacionalne i rasne mržnje morala da prekine sa svojim radom, a da nesmetano i dalje organizuje skupove, ima aktivnosti, deli propagandni materijal, ima aktiviste  i da, čak, na nekima od tih skupova i sam ministar učestvuje – upitala je Jerkova. Ona je podsetila da je Obraz pre nekoliko godina sastavio spisak Jevreja u Srbiji, kao i „Proglas srpskim neprijateljima“, sa sve planom kako ti neprijatelji da budu odstranjeni iz Srbije.
– Sada imamo očigledne nastavljače tradicije te organizacije. To su Naši i „Srpski narodni pokret 1389“  koji sastavljaju spisak nepoželjnih nevladinih organizacija, spisak nepoželjnih medija. Očekujem da je samo pitanje trenutka kada će se napraviti i spisak nepoželjnih građana koji, prema njihovom viđenju, ne treba da imaju mesta u našoj državi – istakla je Jerkova ocenjujući da ministar Selaković, očigledno, ne mari za ovakve aktivnosti pomenutih organizacija. – Njega to ne sprečava da sa njima sarađuje, da učerstvuje na skupovima koje ove ogranizacije priređuju – dodala je ona. Jerkova je ministra, ali i Ustavni sud Srbije, pitala šta treba da se desi da bi ove organizacije konačno bile zabranjene i na koji način se kasnije može obezbediti da i njihov rad bude zabranjen, a ne samo da budu izbrisane iz registra organizacija. – Moj je predlog, makar za početak, da prestane on sam da sarađuje sa takvim organizacijama, čime bi poslao poruku da ti koji prave spiskove nepoželjnih, u našoj zemlji ne mogu da funkcionišu ili bar za to ne mogu imati razumevanje države – navela je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 06. 12. 2012.)



Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook