Obraz radi i pod zabranom, a SNP Naši mu je naslednik

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 06. 12. 2012. | Komentara: 0

Obraz radi i pod zabranom, a SNP Naši mu je naslednik

BEOGRAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Aleksandra Jerkov pozvala je danas ministra pravde Nikolu  Selakovića da osigura da se odluka Ustavnog suda Srbije o zabrani pokreta Obraz sprovede i upitala ga na koji način misli da obezbedi da ovakvih pojava u našem društvu više nema.

LSV

Jerkova je ministra pitala i da li mu je poznato da je organizacija Obraz zabranjena.
– Da li mu je poznato da je to organizacija koja je zbog dokazanog raspirivanja verske, nacionalne i rasne mržnje morala da prekine sa svojim radom, a da nesmetano i dalje organizuje skupove, ima aktivnosti, deli propagandni materijal, ima aktiviste  i da, čak, na nekima od tih skupova i sam ministar učestvuje – upitala je Jerkova. Ona je podsetila da je Obraz pre nekoliko godina sastavio spisak Jevreja u Srbiji, kao i „Proglas srpskim neprijateljima“, sa sve planom kako ti neprijatelji da budu odstranjeni iz Srbije.
– Sada imamo očigledne nastavljače tradicije te organizacije. To su Naši i „Srpski narodni pokret 1389“  koji sastavljaju spisak nepoželjnih nevladinih organizacija, spisak nepoželjnih medija. Očekujem da je samo pitanje trenutka kada će se napraviti i spisak nepoželjnih građana koji, prema njihovom viđenju, ne treba da imaju mesta u našoj državi – istakla je Jerkova ocenjujući da ministar Selaković, očigledno, ne mari za ovakve aktivnosti pomenutih organizacija. – Njega to ne sprečava da sa njima sarađuje, da učerstvuje na skupovima koje ove ogranizacije priređuju – dodala je ona. Jerkova je ministra, ali i Ustavni sud Srbije, pitala šta treba da se desi da bi ove organizacije konačno bile zabranjene i na koji način se kasnije može obezbediti da i njihov rad bude zabranjen, a ne samo da budu izbrisane iz registra organizacija. – Moj je predlog, makar za početak, da prestane on sam da sarađuje sa takvim organizacijama, čime bi poslao poruku da ti koji prave spiskove nepoželjnih, u našoj zemlji ne mogu da funkcionišu ili bar za to ne mogu imati razumevanje države – navela je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 06. 12. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook