Od sutra novi oblici borbe protiv nakupaca glasova i neofašista

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 23. 10. 2013. | Komentara: 0

Od sutra novi oblici borbe protiv nakupaca glasova i neofašista

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položiće danas u 14 časova venac na Novom groblju povodom Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu od fašista i domaćih izdajnika.

LSV

Venac će položiti predsednik Gradskog odbora i Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Aleksandar Kravić i Robert Kolar, potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović, kao i predstavnici Omladine i Foruma žena LSV Novi Sad.

- Danas u gradu nema vojnih defilea niti velikih svečanosti kao što je to bilo 9. novembra prošle godine, što govori o favorizovanju datuma od strane novih gradskih vlasti – ukazao je Aleksandar Kravić na konferenciji za novinare pre polaganja venaca.
On je zatim najavio i sutrašnju konferenciju za novinare u 11 časova kada će Gradski odbor LSV Novi Sad zvanično predstaviti nove oblike borbe protiv nakupaca glasova kao ljudi koji uništavaju srž demokratije, ali i protiv novih fašista.
- Novi Sad dočekuje 23. oktobar kao nikada do sada – u situaciji kada dečak u gradskom autobusu na liniji za Temerin biva napadnut zato što priča na mađarskom jeziku i kada skinhedi na ulici pokušavaju da otmu dete od oca samo zato što je svetlije puti nego on - ukazao je predsednik Gradskog odbora LSV Novi Sad.
Kravić je zaključio i da Novi Sad prednjači u porastu svih vrsta ekstremizama i urušavanju osnovnih ustavnih prava, pa će Gradski odbor LSV upravo zato svoje aktivnosti i borbu fokusirati na oslobođenje grada od nakupaca glasova i novih fašista.

(BILSV, 23.10.2013)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook