I seoskoj deci omogućiti bestplatan gradski prevoz

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 28. 01. 2017. | Komentara: 0

I seoskoj deci omogućiti bestplatan gradski prevoz

ZRENJANIN - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin ne odustaje od zahteva da se omogući besplatan gradski prevoz srednjoškolcima iz seoskih sredina na teritoriji grada Zrenjanina, saopštila je danas odbornica LSV u zrenjaninskoj Skupštini Ildiko Bođo.

LSV

- Insistiramo da se na narednom zasedanju Skupštine grada ovaj predlog uvrsti u dnevni red, te da se na taj način ispoštuje Ustavom zagarantovano pravo na obrazovanje. Svi srednjoškolci iz seoskih sredina koji pohađaju srednje škole u Zrenjaninu imali bi jednako pravo i dostupnost srednjeg obrazovanja i vaspitanja. Prihvatanjem ovog predloga motivisali bi se i roditelji da nastave život u selima, koja se iz godine u godinu sve više prazne – navodi se u saopštenju.

Bođo je podsetila da su odbornici i odbornice LSV podneli amandman na Predlog odluke o ostvarivanju prava na povlašćen gradski prevoz na teritoriji grada Zrenjanina predlažući da se dodaju u povlašćeni prevoz i svi učenici srednjih škola čije su porodice korisnici novčane socijalne pomoći Centra za socijalni rad grada Zrenjanina, kao i učenici čije se porodice na osnovu procene i potvrde Centra za socijalni rad grada trenutno nalaze u stanju socijalne potrebe i svi učenici srednjih škola iz seoskih sredina na teritoriji grada Zrenjanina.

- Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da Zrenjanin mora biti lokalna samouprava u kojoj su ravnopravni svi njeni građani i građanke, bez obzira na to da li dolaze iz centra grada ili najudaljenijeg naseljenog mesta. Zahtevamo od gradske vlasti da se ponese odgovorno i reši ovaj problem. Liga socijaldemokrata Vojvodine će insistirati na ovoj inicijativi do njenog pozitivnog ishoda – zaključila je Ildiko Bođo.
(BILSV, 28.01.2017)




Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook