I seoskoj deci omogućiti bestplatan gradski prevoz

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 28. 01. 2017. | Komentara: 0

I seoskoj deci omogućiti bestplatan gradski prevoz

ZRENJANIN - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin ne odustaje od zahteva da se omogući besplatan gradski prevoz srednjoškolcima iz seoskih sredina na teritoriji grada Zrenjanina, saopštila je danas odbornica LSV u zrenjaninskoj Skupštini Ildiko Bođo.

LSV

- Insistiramo da se na narednom zasedanju Skupštine grada ovaj predlog uvrsti u dnevni red, te da se na taj način ispoštuje Ustavom zagarantovano pravo na obrazovanje. Svi srednjoškolci iz seoskih sredina koji pohađaju srednje škole u Zrenjaninu imali bi jednako pravo i dostupnost srednjeg obrazovanja i vaspitanja. Prihvatanjem ovog predloga motivisali bi se i roditelji da nastave život u selima, koja se iz godine u godinu sve više prazne – navodi se u saopštenju.

Bođo je podsetila da su odbornici i odbornice LSV podneli amandman na Predlog odluke o ostvarivanju prava na povlašćen gradski prevoz na teritoriji grada Zrenjanina predlažući da se dodaju u povlašćeni prevoz i svi učenici srednjih škola čije su porodice korisnici novčane socijalne pomoći Centra za socijalni rad grada Zrenjanina, kao i učenici čije se porodice na osnovu procene i potvrde Centra za socijalni rad grada trenutno nalaze u stanju socijalne potrebe i svi učenici srednjih škola iz seoskih sredina na teritoriji grada Zrenjanina.

- Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da Zrenjanin mora biti lokalna samouprava u kojoj su ravnopravni svi njeni građani i građanke, bez obzira na to da li dolaze iz centra grada ili najudaljenijeg naseljenog mesta. Zahtevamo od gradske vlasti da se ponese odgovorno i reši ovaj problem. Liga socijaldemokrata Vojvodine će insistirati na ovoj inicijativi do njenog pozitivnog ishoda – zaključila je Ildiko Bođo.
(BILSV, 28.01.2017)




Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook