Kikindska bolnica dobila novac za opremu i rekonstrukciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 13. 05. 2013. | Komentara: 0

Kikindska bolnica dobila novac za opremu i rekonstrukciju

LSVKIKINDA - Opštoj bolnici u Kikindi ove godine iz budžeta lokalne samouprave pripašće 25 miliona dinara. Oko 15 miliona dinara utrošiće se u opremu dok je ostatak predviđen za građevinske radove.

Uskoro rekonstrukcija Infektivnog odeljenja i sanacija toplovoda

- Završena je rekonstrukcija sanitarnih čvorova na odeljenjima za hirurgiju, ortopediju, urologiju i vaskularnu hirurgiju. To nam je bila rak-rana i drago mi je da  su i zaposleni i pacijenti zadovoljni. Dobili smo kao donaciju i 20-ak dušeka od Javnog preduzeća “Autoprevoz”, a završena je i isporuka medicinskih dušeka što nam je takođe bio ogroman problem. Radiće se i sistem za filtraciju vode i za predijaliznu pripremu neophodni pacijentima na Odeljenju za dijalizu, a adaptiraće se i bolnički liftovi - kaže za Dnevnik direktor kikindske Bolnice dr Milan Mitrić.
- Ove godine planiramo i rekonstrukciju Infektivnog odeljenja, kao i sanaciju toplovoda koji je u veoma lošem stanju. Biću zadovoljan ako sve uspemo da završimo do početka grejne sezone – dodao je on
Opšta bolnica konkurisala je kod Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo za sredstva za kupovinu nedostajuće opreme, a radove nadzire i vodi Javno preduzeće “Direkcija za izgradnju grada” .

Planirano više operacija

- Dobićemo sedam postelja za intezivnu negu i najmanje jedan respirator. Očekujemo i 12 postelja za poluintezivnu negu koju moramo formirati na Internom odeljenju, neurologiji, ortopediji, urologiji i hirurgiji. Završen je i tender za kupovinu portabilnog ultrazvučnog aparata koji je neophodan na nekoliko odeljenja - napominje Mitrić.
Završen je i tender za kupovinu opreme na ortopediji jer je u planu i veći broj operacija u odnosu na one koje se trenutno izvode. Za Odeljenje hirurgije obezbediće se posebni ultrazvulčni noževi za elektrohiruršku jedinicu koji će omogućiti proširenje dijapazona laparaskopskih i standardnih operacija. Na Odeljenju za uho, grlo i nos započete su nove endoskopske procedure.

Bolnicu pomogli i donatori

On ističe da su firme i sugrađani pokazali da su društveno odgovorni s obzirom na broj donacija bolnici. Najpre je firma „Šole“ iz Kikinde uplatila pola miliona dinara, sa kojom je manje -više rešen problem posteljine u Bolnici koji je postao hroničan.
Nakon toga je vlasnik kikindskog „Angroprometa“ Rudolf Valter donirao 200 jastuka, a Fondacija B92 poklonila je opremu za porodilište: kardiotokograf i inkubator, dok je anonimna donatorka iz Novog Sada uplatila 560 hiljada dinara za kupovinu porođajnog stola. I Opšte udruženje preduzetnika sakupilo je 100 hiljada dinara, pa će biti kupljen još jedan porođajni sto. I Kikinđanka Mara Ćurčin obradovala je porodilje za  8.mart, kao i Humanitarni teatar „Gusani u magli“ koji su pomogli Dečjem odeljenju . Očekuje se i donacija iz Francuske – bolnički kreveti  i nameštaj.

(BILSV, 13.05.2013)



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook