Kikindska bolnica dobila novac za opremu i rekonstrukciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 13. 05. 2013. | Komentara: 0

Kikindska bolnica dobila novac za opremu i rekonstrukciju

LSVKIKINDA - Opštoj bolnici u Kikindi ove godine iz budžeta lokalne samouprave pripašće 25 miliona dinara. Oko 15 miliona dinara utrošiće se u opremu dok je ostatak predviđen za građevinske radove.

Uskoro rekonstrukcija Infektivnog odeljenja i sanacija toplovoda

- Završena je rekonstrukcija sanitarnih čvorova na odeljenjima za hirurgiju, ortopediju, urologiju i vaskularnu hirurgiju. To nam je bila rak-rana i drago mi je da  su i zaposleni i pacijenti zadovoljni. Dobili smo kao donaciju i 20-ak dušeka od Javnog preduzeća “Autoprevoz”, a završena je i isporuka medicinskih dušeka što nam je takođe bio ogroman problem. Radiće se i sistem za filtraciju vode i za predijaliznu pripremu neophodni pacijentima na Odeljenju za dijalizu, a adaptiraće se i bolnički liftovi - kaže za Dnevnik direktor kikindske Bolnice dr Milan Mitrić.
- Ove godine planiramo i rekonstrukciju Infektivnog odeljenja, kao i sanaciju toplovoda koji je u veoma lošem stanju. Biću zadovoljan ako sve uspemo da završimo do početka grejne sezone – dodao je on
Opšta bolnica konkurisala je kod Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo za sredstva za kupovinu nedostajuće opreme, a radove nadzire i vodi Javno preduzeće “Direkcija za izgradnju grada” .

Planirano više operacija

- Dobićemo sedam postelja za intezivnu negu i najmanje jedan respirator. Očekujemo i 12 postelja za poluintezivnu negu koju moramo formirati na Internom odeljenju, neurologiji, ortopediji, urologiji i hirurgiji. Završen je i tender za kupovinu portabilnog ultrazvučnog aparata koji je neophodan na nekoliko odeljenja - napominje Mitrić.
Završen je i tender za kupovinu opreme na ortopediji jer je u planu i veći broj operacija u odnosu na one koje se trenutno izvode. Za Odeljenje hirurgije obezbediće se posebni ultrazvulčni noževi za elektrohiruršku jedinicu koji će omogućiti proširenje dijapazona laparaskopskih i standardnih operacija. Na Odeljenju za uho, grlo i nos započete su nove endoskopske procedure.

Bolnicu pomogli i donatori

On ističe da su firme i sugrađani pokazali da su društveno odgovorni s obzirom na broj donacija bolnici. Najpre je firma „Šole“ iz Kikinde uplatila pola miliona dinara, sa kojom je manje -više rešen problem posteljine u Bolnici koji je postao hroničan.
Nakon toga je vlasnik kikindskog „Angroprometa“ Rudolf Valter donirao 200 jastuka, a Fondacija B92 poklonila je opremu za porodilište: kardiotokograf i inkubator, dok je anonimna donatorka iz Novog Sada uplatila 560 hiljada dinara za kupovinu porođajnog stola. I Opšte udruženje preduzetnika sakupilo je 100 hiljada dinara, pa će biti kupljen još jedan porođajni sto. I Kikinđanka Mara Ćurčin obradovala je porodilje za  8.mart, kao i Humanitarni teatar „Gusani u magli“ koji su pomogli Dečjem odeljenju . Očekuje se i donacija iz Francuske – bolnički kreveti  i nameštaj.

(BILSV, 13.05.2013)



Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook